Nieuws

Zie De Mens op TV

Artistiek leider Tim Schouten vertelde over zijn solo-voorstelling Zie De Mens in het programma Zin In Morgen van de KRO-NCRV. Een docu-voorstelling rondom de vraag of het mogelijk is om van iedereen te houden.

Voor het maken van deze voorstelling ging Tim in gesprek met verschillende kinderen. In het programma zie en hoor je terug waarom hij dit belangrijk vond en wat hij hoopt te bereiken met het spelen van Zie De Mens.

Prinsensprookje in Volendam

Naar aanleiding van  van Het Prinsensprookje is in Volendam flinke ophef ontstaan. Artistiek leider en acteur Tim Schouten reageert: “Had ik de liefde niet, ik zou niets zijn”

Met verdriet heb ik van de week het artikel gelezen van het Evangelische platform Revive over Het Prinsensprookje in Volendam. Waarin de voorstelling “werk van de vijand” wordt genoemd. Na alle verdere ophef die is ontstaan, stond ik gister NOS / NH Nieuws te woord (mede naar aanleiding van het Revive artikel).

Nominatie
Prinsensprookje

Een enorme eer, Het Prinsensprookje: het hele verhaal (6+) is genomineerd voor de Niekie van den Berg Prijs! We zijn erg  verheugd deze nominatie te ontvangen en kijken uit naar de uitreiking op 4 juni.

De Niekie van den Berg Prijs is een prijs voor onafhankelijke makers die geëngageerd en vernieuwend theater maken. De prijs houdt het gedachtengoed van theatermaker Niekie van den Berg levend, die in 2016 plots overleed.

Juist wel
Hallo!

“Dat is voor mij een grootse daad van activisme: dat we ons stukje mens laten zien en ook zonder oordeel kijken naar het stukje mens van degene tegenover ons.”

Statement van artistiek leider Tim Schouten dat hij voordroeg op Festival Tweetakt. Hij vertelt wat zijn missie is als theatermaker en legt uit hoe het maken van persoonlijk theater een vorm van activisme kan zijn. 

Prinsensprookje
bij de EO

“Denk aan de allereerste keer dat je verliefd was, en je die liefde overal voelt. Dan kan dat toch niet iets niet goeds zijn?”

Artistiek leider Tim Schouten was te gast bij EO Life om te vertellen over Het Prinsensprookje. Met Bert van Leeuwen had hij het o.a. over uit de kast komen in een christelijke bubbel en waarom Het Prinsensprookje belangrijk is voor jonge kinderen.

Dear T, en Bijbelverhalen

Veel Dear T, voorstellingen zijn gebaseerd op Bijbelverhalen. Maar waarom doen we dat eigenlijk? In dit Radio 1 Interview vertelt artistiek leider Tim Schouten over Bijbelverhalen, samenwerken met kinderen en hoe dat allemaal is ontstaan.

Tim wil graag weer kind zijn

Het voorlopige hoogtepunt uit de carrière van theatermaker Tim Schouten is het moment dat hij voor een zaal vol mensen in huilen uitbarstte: ‘Ik merkte toen dat het maken van mijn eigen voorstellingen echt iets met me doet.’