Het Prinsensprookje

Educatie materiaal

Bij de voorstelling Het Prinsensprookje is verschillend educatie materiaal beschikbaar:

Bekijk hier alle informatie

Pijlroze

Workshop

(vooraf)

In de workshop ontvangt de klas een brief van De Verteller van Het Prinsensprookje. De Verteller vertelt hen een verhaal waarin ze moeten trouwen met een andere klas. Een klas die ze nog nooit gezien hebben en die ze niet kennen.

De klas moet zich snel klaarmaken voor dit belangrijke huwelijk. Ze trainen zwaardgevechten, ze oefenen de ceremonie en ze zorgen dat ze er tiptop in orde uitzien. Dit alles zodat de andere klas wel verliefd op hen moét worden…

Maar wacht, willen ze zelf eigenlijk wel trouwen met die andere klas? Hoe ziet die andere klas er eigenlijk uit? En hoe willen ze dat die andere klas er uit ziet? Is De Liefde voor iedereen wel hetzelfde? Of eigenlijk heel anders?

De theaterdocent geeft (want dat moet van De Verteller in de brief) verschillende theateropdrachten en bespreekt filosofische vragen om de kinderen te laten nadenken over wat De Liefde is.

Verder krijgt de leerkracht instructies om ná de voorstelling een kort nagesprek met de klas te kunnen voeren. De kinderen denken hardop na over wat ze gezien hebben en geven de verschillende indrukken betekenis.

Praktisch

Duur: Doelgroep: Data:

Benodigdheden: Lokaal: Aanmelden via:

1 uur
Groep 3/4/5/6
In aanloop naar de voorstelling, moment in overleg
Papier en kleurpotloden
Tafels zoveel mogelijk aan de kant
info@dear-t.nl

Kosten per dag:

  1. Workshop : € 450,-
  2. Workshops: € 450,-
  3. Workshops: € 550,-
  4. Workshops: € 650,- *

    *Meer workshops: in overleg

Lesbrief

Voor de voorstelling:  Leerkrachten kunnen aan de hand van de gratis lesbrief voorafgaand aan de voorstelling met de klas aan de slag gaan. De lesbrief is een soort lightversie van de bovenstaande workshop, waarbij de groepsleerkracht zelfstandig uit de voeten kan.

Na de voorstelling: De leerkracht vindt instructies in de lesbrief om een kort nagesprek met de klas te voeren. De kinderen denken hardop na over wat ze gezien hebben en geven de verschillende indrukken betekenis.

Praktisch

Duur:
Doelgroep:
Data:
Benodigdheden:
Lokaal:

30-60 minuten
Groep 3/4/5/6
In aanloop naar de voorstelling
Papier en kleurpotloden
Gewone klasopstelling